Ismerje meg a szibériai huszkát

Ismerje meg a szibériai huszkát
Ismerje meg a szibériai huszkát

Készen állsz a szibériai husky kék szemére? Széles szíve, szőrös teste és néha a szeme körüli vicces foltok teszik a husky egy nagyon feltűnő kutyát. Ez azonban problémás lehet. A huskik általában a hóban szánkózással társulnak, de népszerű állatká váltak. Merészelsz találkozni a huskyvel?

Története:

Eredetileg Chukchis néven ismerték, a Chukchi törzs Kakis-Szibériában száz évvel ezelőtt őrző kutyákként alkalmazta a huskyt, valamint a szánok vadászására és elhúzására. Úgy vélik, hogy a spitz családból származtak, vastag kabátot fejlesztettek ki, amely ellenállt a rendkívül hideg körülményeknek, és rengeteg ellenállást mutatott a csomagolásban órákon át. Később a szőrmekereskedők vitték Alaszkába, és a 20. század elején népszerűvé vált a kutya versenyzés.

Az egyik mérföldköve a történelem husky került sor 1925-ben, amikor 150 szibériai husky utazott több mint ezer kilométer átmérőjű Alaszka 5 munkanapon belül szállít életmentő gyógyszerek, hogy az emberek a város Nome. Még szobájuk van a Central Parkban, New Yorkban, amely megemlékezik a legendás utazásról.

Jellemzői:

Nem alkalmas kezdőknek

A szibériai huskik lehet imádnivaló, de nehéz is lehet. Határozott és energikus, huskies marad a szerelem, de egyben olyan kihívás is, amely túl sok lehet olyan ember számára, aki soha nem volt kutyája. Ők is hajlamosak a menekülésre, ezért ha van kerted, feltétlenül záródjon le.

szőr

A huskiknak két rétegszál van, amelyek évek nagy részében kevés karbantartást igényelnek, de évente kétszer hajlamosak a hajukra, ezért fel kell készülnie arra, hogy sok szálat vigyázzon és tavasszal és ősszel rendszeresen keféljen.

Nem nagyon barátok a nap

Amikor a Szibéria hideg éghajlatából jönnek, a huskik nem természetes módon készülnek a hőségre, így nem szabad a nap legforróbb óráiban járni, és nyáron hűvösnek kell lenniük az árnyékos területeken.

 

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.