Ismerje meg a Dalmatát!

Ismerje meg a Dalmatát!
Ismerje meg a Dalmatát!

A dalmata egyik leghíresebb kutya a világon, köszönhetően a nagy sikert aratott az 1961-es film „101 kiskutya”. Ez a fajta nagy és erős, nagyon imádnivaló és sok fizikai és mentális ingerre van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen. Ebben a cikkben megmagyarázzuk ezeket a kutyák titkait, amelyeket annyira szeretünk.

Gyors információ:

Versenycsoport : Kutyák Típusú vérlovas, nyomozó kutyák és hasonló fajták

Méret: Nagy

Elveszítesz egy csomó hajat?  Igen

Haj:  rövid

Gyakorlat:  napi több mint 2 óra

WC:  Legalább hetente egyszer

Története:

Vannak, akik azt állítják, hogy ez a verseny kapcsolódik a mutatóhoz, de nincs bizonyítékunk. Tudjuk azonban, hogy ez volt a kedvenc kutya az angolok alatt a Regency, hogy tartsa az autók.

A dalmátok átlagosan 10-12 évig élnek.

Ezeknek a kutyáknak nagy a valószínűsége, hogy süketessé válnak - a kiskutyák 10-12% -aa szájban született. Süketség azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet boldog életet élvezni. Egyéb egészségügyi problémák közé tartozik a húgyúti kövek és a bőr allergiája.

Végtelen energia

Ezeknek a kutyáknak sok fizikai és szellemi stimulációra van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Legalább két órányi edzés szükséges naponta! Ez az energiafelhasználás azt jelenti, hogy gyakran válnak makacsul, ha nem kapnak szocializációt és megfelelő oktatást. A fiatal kutyáknak erőteljes vezetésükre van szükségük a tulajdonosuktól - ha nem, akkor pusztítóvá válhatnak. Nem mindig a legalkalmasabb verseny a gyermekek számára.

Nagyszerű barát

A jó hír az, hogy jó oktatással a dalmácia kiváló barát és hűséges társ lesz. Továbbá, amikor ezek a kutyák felnőttekké válnak, kissé megnyugodnak.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.