A kutyák ragadozó viselkedése

A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése

A kutyák ragadozó magatartására

A csendes lovaglás közepén állsz a kutyádon egy hűvös és napos  őszi napon. Hirtelen, a semmiből, a kutyád elkezdi futni a pórázon és a ugatással. Hányan ismered tökéletesen ezt a helyzetet?

Az a tény, hogy a kutyák üldözik az állatokat, teljesen normális. Minden kutyának van egy ragadozó viselkedése, több mint mások.

Még akkor is, ha normális a zsákmány üldözése, veszélyes lehet. A kutyák olyan gyorsan futhatnak, és ennek következtében eltévednek és elveszhetnek . Vagy ha az erdőn keresztül sétálsz, a kutya egy nagyobb és veszélyesebb állatot talál, amely megsebesítheti őt.

Ragadós agresszió

Nagyon különbözik a kutyák bármely más agresszív viselkedésétől, a ragadozó viselkedés nem fenyegetés. A ragadozó kutya csendben süvít, és ugatás nélkül üldözi zsákmányát. Mutassa meg örömét és érzelmeit nyögéssel és zajjal.

Hogyan akadályozzák meg a ragadozó viselkedése

Ideális esetben kezdj el, amikor a kutya egy kiskutya. Ez a képzési technika hatékony az idősebb kutyák számára is, de egy kicsit tovább tarthat tanulni:

 • Amikor sétálsz a kutyáddal, tartsd távol tőle egy kicsit, a hosszú pórázon (kb. Öt-hat láb), és győződj meg róla, hogy a kedvenc játékaid és kezeléseid a kéznél vannak.
 • Ha a kiskutya egy mókust vagy más zsákmányt lát, hívja a nevét izgatott hanggal, és az ellenkező irányba fusson a kezében lévő játékkal vagy cukorral.
 • Miután befejezte a futást, adja meg a kutyáját a cukorkát, vagy kezdje el játszani vele.
 • Ugyanabban a helységben térjen vissza, ahol látta a mókust (vagy más zsákmányt) abban a reményben, hogy újból meglátja vagy lát egy másikat.
 • Ha sok mókust lát, és ezt az eljárást többször is megtudja, a kutya nagyon jól fogja tanulni.
 • Partnerünk:

  Womas duguláselhárítás 2017-ben:

  Womas duguláselhárítás

  Magát a duguláselhárítást sok ember ismeri már sajnos vagy nem sajnos. Az, hogy milyen eszközökkel végzik el a duguláselhárító szakemberek a dugulást azt viszont már kevesebben ismerik. A womas duguláselhárítás mint ahogy a nevében is benne van a woma géppel végzik. Mi is az a woma, merülhet fel a kérdés? A Woma valójában egy Németországi székhelyű cég magasnyomású pumáinak, szivattyúinak márkaneve: woma.de. A duguláselhárítást legtöbb esetben a magasnyomású vízzel végezzük. Ez a víz minden letapadt sarat elér a csőrendszerben, meglehetősen nagy erőhatással kinyom minden dugót a csőrendszerből.

 • Partnerünk:

  Spanyol és Farncia receptek egy helyen:

  receptes oldal

  Eleged van már a húslevesből meg a pörköltből? Valami újra vágysz? Ezen az receptes oldal-on a címben szereplő hagyományos és speciális ételek receptjeit lehet megtalálni. Ezen kívül a tengeri ételek is nagy szerepet kapnak a weboldalon. A finom recepteken nem esélytelen megcsinálni csak kell hozzá egy részletes bemutatás képekkel. Ha nem akarja megfőzni őket akkor is érdemes ellátogatni a weboldalra mert számos más partnerünk által készített termékkel és szolgáltatással tud találkozni. Kell ennél több időtöltés?

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás ár

  dugulaselharitas024.hu

  Az ár! Mindig az a legfontosabb a magyar embernek pedig a minőség sem utolsó szempont. Gondoljunk bele kifizetünk egyszer egy 5-10 ezer forintos árat egy olcsó duguláselhárítónak és 2 nap után újra nem folyik le a víz. Akkor jöhet a következő aki megint csak olcsó mert már 1x költöttünk rá akkor az már sok lenne, ha most sokat költenénk. Amikor harmadjára jön a profi duguláselhárító aki minőségi munkát végez viszonylag drágábban. Összeségében ugyan ott vagyunk ha, a duguláselhárítás ár-at megfizetjük egyszer egy minőségi szolgáltatásért.

 • Partnerünk:

  Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

  eva.ingatlan.hu

  Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.  

 • Partnerünk:

  Az autószerelés a vérünkben van!

  autószervíz fix áron

  Van egy dolog a világon amit minden 2. ember foglalkoztat és szeretne. Ez egy saját autó. Már gyerekkorukban foglalkoztatja a kicsiket a mozgó járművek és ez életük végéig ki is tart. Egy autó kényelmes, gyors, szabadságot ad stb. Amire viszont nagyon sokan nem gondolnak az az, hogy egy autót fenn kell tartani és szervizelni kell ami nem olcsó mulatság. Vannak olyan autók amiknek a szervizelési költsége sokkal nagyobb mint maga az autó. Cégünk az autószervíz fix áron nem drága, nem lassú és nincs rossz helyen sem. Munkatársaink nagyon türelmesek és nagyon ügyesen és gyorsan dolgoznak erre garanciát is vállalunk.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.