A kutyák ragadozó viselkedése

A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése
A kutyák ragadozó viselkedése

A kutyák ragadozó magatartására

A csendes lovaglás közepén állsz a kutyádon egy hűvös és napos  őszi napon. Hirtelen, a semmiből, a kutyád elkezdi futni a pórázon és a ugatással. Hányan ismered tökéletesen ezt a helyzetet?

Az a tény, hogy a kutyák üldözik az állatokat, teljesen normális. Minden kutyának van egy ragadozó viselkedése, több mint mások.

Még akkor is, ha normális a zsákmány üldözése, veszélyes lehet. A kutyák olyan gyorsan futhatnak, és ennek következtében eltévednek és elveszhetnek . Vagy ha az erdőn keresztül sétálsz, a kutya egy nagyobb és veszélyesebb állatot talál, amely megsebesítheti őt.

Ragadós agresszió

Nagyon különbözik a kutyák bármely más agresszív viselkedésétől, a ragadozó viselkedés nem fenyegetés. A ragadozó kutya csendben süvít, és ugatás nélkül üldözi zsákmányát. Mutassa meg örömét és érzelmeit nyögéssel és zajjal.

Hogyan akadályozzák meg a ragadozó viselkedése

Ideális esetben kezdj el, amikor a kutya egy kiskutya. Ez a képzési technika hatékony az idősebb kutyák számára is, de egy kicsit tovább tarthat tanulni:

 • Amikor sétálsz a kutyáddal, tartsd távol tőle egy kicsit, a hosszú pórázon (kb. Öt-hat láb), és győződj meg róla, hogy a kedvenc játékaid és kezeléseid a kéznél vannak.
 • Ha a kiskutya egy mókust vagy más zsákmányt lát, hívja a nevét izgatott hanggal, és az ellenkező irányba fusson a kezében lévő játékkal vagy cukorral.
 • Miután befejezte a futást, adja meg a kutyáját a cukorkát, vagy kezdje el játszani vele.
 • Ugyanabban a helységben térjen vissza, ahol látta a mókust (vagy más zsákmányt) abban a reményben, hogy újból meglátja vagy lát egy másikat.
 • Ha sok mókust lát, és ezt az eljárást többször is megtudja, a kutya nagyon jól fogja tanulni.
 • Partnerünk:

  Ingatlan eladás, vásárlás, albérlet vagyis: E.V.A.

  eva.ingatlan.hu

  Az ingatlanpiacon annyi jogszabály van mint égen a csillag, ha nem akarunk eltévelyedni benne akkor érdemes utána olvasni. Az eva.ingatlan.hu arra vállalkozott, hogy összeszedje az alap tudnivalókat az ingatlan piaci törvényekről. Nem csak olvasni lehet hanem beszélgetni is, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a témával kapcsolatban. Nem ritkán hallani hogy az albérlők megszegték a szerződésüket és a tulajdonos nem tudja hogy mi a teendő. Járjon utána hogy ne eshessen meg Önnel.  

 • Partnerünk:

  Költöztetés jó áron:

  költöztetés

  A költöztetés szakma egy igazán nehéz dolog és ezt szó szerint kell érteni. A kollégák minden nap reggeltől estig nehéz bútorokat emelgetnek és még hétvégén is. Ugyanis a legtöbb költözni vágyó vagy éppen költöző ember / család hétvégén ér rá főleg. Ami biztos, hogy aki nem tapasztalt költöztető annak nem lesz könnyű dolga költözésnél és még lehet károkat is fog okozni magának. A költöztetés árak-at kiszámíthatja weboldalunkon.

 • Partnerünk:

  Tedd közkincsé a szókincsed:

  Tedd közkincsé a szókincsed

  Ha nem tudja mit írjon és túl sok a hogy: Nagyon sok olyan munka vagy hobby van aminél elengedhetetlen a választékos beszéd és írás. A magyar nyelv folyamatosan fejlődik és az egyik legválasztékosabb nyelvek közé tartozik. A szinoníma szótár oldalunk azoknak van kitalálva akik választékosan szeretnének beszélni és írni. Teljesen ingyenesen lehet használni és mindig is ingyenes marad és még adományokat sem gyűjtünk! A célunk az, hogy segítsünk mindenkinek a szép és nehéz magyar nyelv használatában. Moderátoraink a beküldött szinonimákat mindig minden esetben le ellenőrzik így attól sem kell félni, hogy valami tévesen kerül fel az oldalra.

 • Partnerünk:

  Éjjel nappali vízvezeték szerelő Pest megyében!

  vízvezeték szerelés

  Amikor ömlik a víz a törött csőből akkor sok mindent nem lehet tenni maximum elzárni a vizet de mit lehet csinálni víz nélkül? Szakembereink éjjel és nappal dolgoznak a vízvezetékeken hogy ne kelljen senkinek víz nélkül lennie mert azért a wc-t is le kell húzni valahogy. Cégünk szakemberei szakképzettek és tapasztaltak és addig nem mennek el a helyszínről amíg meg nem oldották a problémát. Látogasson el vízvezeték szerelés-sel foglalkozó weboldalunkra hátha megtalálja a megoldást a problémájára.

 • Partnerünk:

  Mesteri duguláselhárítás

  mesteri duguláselhárítás logo

  Ki ne ismerné azokat a berendezéseket mint hogy wc, kád, mosogató, egy háznak ezek az alapfeltételei. Amit viszont sokan nem ismernek azok a makacs dugulások amik ezekben keletkezhetnek. A duguláselhárítás nem egy mai modern szakma, már sokkal régebben is jelen voltak a szakemberek. Amióta léteznek csövek azóta azok el is dugulnak a nem megfelelő használattól. Cégünk és szakembereink azért vannak hogy ezeket a dugulásokat elhárítsák a lehető leggyorsabban. Modern gépeinknek köszönhetően ez számunkra nem nagy kihívás míg Önnek hatalmas problémát jelenthet. Szolgáltatásunk egy része ingyenes és kedvezmények és akciókat is tudunk ajánlani.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.