A kiskutya alapképzése

A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése

Soha nem túl korai új trükköket és parancsokat tanítani a kiskutyáért. Tudjuk, hogy néha nehéz megismerni, hogy hol kezdjék el, így létrehoztunk egy útmutatót, amely megtanítaná Önnek a képzés alapjait.

Kiskutyák alapjai

A kölykök teljes sebességgel megtanulják, és ezért kell szem előtt tartani, hogy vannak olyan fontos mérföldkövek, amelyeket tiszteletben kell tartani. Egy jó tenyésztő már elkezdte tanítani a kölyköt, hogy menjen a fürdőszobába vagy néhány alapvető parancsot, de még így is ajánlott, hogy a lehető leghamarabb (kb. 7 vagy 8 héten keresztül) elkezdje vagy folytassa a képzést. Tegyük rövidre, legfeljebb 5-10 percig és naponta többször, és fokozatosan meghosszabbítsuk a munkameneteket. Fontos meggyőződni arról, hogy a képzés nem unalmas.

Győződjön meg róla, hogy sok ízletes fogás van, amely megfelel a kiskutya korának. Az alternatíva csirke vagy sajt darabok használata.

Mindig pozitív megerősítést használj, legyen az édesség, mimika vagy gratuláció, mint például a "jó" vagy a "jó fiú". Ne hagyd fel a haragot, ha nem tudod elkapni az elsőt, mert félelmet és nehézséget okozna, amikor megpróbálod újra.

A legfontosabb az, hogy nyugodt vagy, és élvezd a folyamatot. A tréning el fogja hinni egy kapcsolatot köztetek.

Mutassa meg a kiskutya nevét

 

Kutyája oktatása a neve kiváló kiindulópont más tréningekhez.

Kezdjük azzal, hogy megtanítsuk a kölyköjét, hogy a neve hihetetlen jelentéssel bír. Csendes környezetben mondja ki a kiskutya nevét, majd adjon neki egy csemegét. Várjon néhány percet, és ismételje meg újra.

Ismételje meg ezt a gyakorlatot naponta többször, amíg a kiskutyád egyszerűen csak hallja a nevét.

A következő lépés az, hogy megvárja, hogy a kölyökkutyját elkábítsák, vagy szeszélyes dolgokat mondjanak a nevének. Ha rád néz, jelölje meg a cselekvést egy olyan szóval, mint az "igen" vagy a "jó", és adjon neki valamit.

Ha nem válaszol a nevére, várjon néhány percet, és próbálja újra.

Fontos, hogy ne használja a kiskutya nevét, hogy szidja vagy túlzottan használja. Kutyája nevét csak pozitív és különleges dolgokra használja. Szeretni fogja, hogy hívják fel!

Tanítsd meg a kölyköidet, hogy tegye meg az igényeit

Kölykök, amikor növekszik, akkor többet enni, mint egy felnőtt kutya és nehezen tartsa addig, amíg eljön az ideje, így teljesen normális, ha egy kicsit is az alkalmi baleset, amikor most értem haza.

A jó hír az, hogy a kölykök nagyon gyorsan tanulnak! Kezdjük azzal, hogy rendszeresen szedjük le a szőrzetét: amikor felébred, étkezés után, miután ivott valamit, néhány órával és lefekvés előtt éjszaka.

Helyezzen néhány szárítószert a kutya ágyához vagy a területhez, ahol időt tölt. Ahogy a kutya használja őket, látod őket közeledni az ajtóig, amíg ki nem kapják őket.

Minden alkalommal, amikor a kutyád kilép a házból, adjon neki egy díjat, és jól mondja el neki. Ha a peludín mindenütt szippant, és egy körben sétál, vigye ki gyorsan. Ezek egyértelmű jelek, hogy valamit meg kell tennie.

Tanítsd meg a kölyköt éjszakára

Ami a gyerekeket illeti, a kölykök sok alvást igényelnek. Néhányan aludni fognak egész éjszaka az első naptól, míg mások egy kicsit tovább tartanak, és egy kis edzésre lesz szükségük.

Itt elmagyarázzuk, hogyan hozzunk létre egy rutint, amely segít aludni:

 1. A fáradt kölyök egy boldog kölyök! Győződjön meg róla, hogy a kutyája sok napi gyakorlást igényel.
 2. Kerülje az izgalmas játékokat az ágyban fekvő órákban, hogy segítsen a kutyának lazítani és nyugodni.
 3. 20 perccel lefekvés előtt vigye ki a kutyáját. Egy kiskutya, amelyiknek nem kell csípnie, valószínűleg aludni fog az éjszaka folyamán.
 4. Az ágy kényelmes és kényelmes legyen. Add hozzá egy takarót és a kutya kedvenc játékait.
 5. Hagyja nyugodtan a kiskutyáját az ágyban, elkerülve, hogy beszéljen vele, és végül hagyja el a szobát.

Az első napokban vagy hetekben a kislány sírhat, ha bedobja. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni ezt a viselkedést, nehogy megtanítsd neki, hogy a sírás a megfelelő módja annak, hogy felhívja a figyelmét. A legtöbb kölyök gyorsan használják, de ha a tiéd nem, kis türelemmel kell rendelkeznie, amíg a kutya megérti, hogy az éjszaka megegyezik az alvással.

Ha a kutyád az éjszaka közepén felébred, és panaszkodik, talán el kell mennie a fürdőszobába. Vigyék ki anélkül, hogy beszélnék, hogy nyugodjon. Amikor befejezem az igényeinek kielégítését, tedd vissza az ágyba, és menj vissza a szobádba, hogy aludj. Ha akarod, akkor adhatsz neki egy kis ajándékot, hogy segítsen neki aludni.

Hogyan tanítsuk a kölyköjét ülésre és egyéb alapvető parancsokra

A kiskutya tanítása ezeknek az alapvető parancsoknak az aktív elméjének megőrzése.

Tanítsd meg neki, hogy üljön

 1. Fogd be a kezedet és tedd a kennel orra előtt. Kis híján elkezdi felfelé mozgatni a kezét.
 2.  Amint a kiskutya orra követi a kezét, az állatnak természetes módon kell ülnie.
 3. Amikor a nadrágja megérinti a talajt, add neki a bókot, és gratuláljon neki.
 4. Ha megtanulta ezt a gyakorlatot, és gyorsan végezze el, add hozzá a "leülni" parancsot, amikor a csőd megérinti a talajt.
 5. Sok gyakorlat után próbáld meg mondani: "ülj le", és nézd meg, hogy van-e. Ha igen, adj egy díjat, de menj vissza az 1-4. Lépésekbe.

Tanítsd meg, hogy feküdjön le

 1. Kérje meg a kölyköjét, hogy üljön le.
 2. A kezeléssel kézben tartva fokozatosan engedje le a kezét addig, amíg el nem kezdte követni az orrodat.
 3. Amikor a hasa megérinti a talajt, azonnal adja meg a kezelést.
 4. Amennyire könnyen megteheti, bemutatja a "lefekvés" parancsot, amikor a hasa hozzáér a talajhoz.
 5. Sok edzés után próbáld meg tesztelni, ha csak a rendeléssel rendelkezel. Ha sikeres lesz, jutalmazza, és ha nem sikerül, menjen vissza az előző lépésekhez.

Tanítsd meg neki, hogy várjon

 1. Kérje meg a kölyköjét, hogy üljön le.
 2. Emelje fel a kezét és mondja a "várakozás" vagy a "csendes"
 3. Vegyünk egy lépést hátra, és ha a kiskutya ült, akkor közelebb kerüljön ahhoz, hogy kedvesen és sok kényeztetést nyújtson neki.
 4. Fokozatosan növelje a visszaveszett lépéseket, mielőtt visszajön, hogy megkapja a kezelést. Fontos, hogy fokozatosan csináld!
 5. Ha a kiskutya nem marad ülő helyzetben, csökkentse a köztük lévő helyet, amíg meg nem történik, és próbálja újra később.

Kényeztesse a kölyköjét, hogy ne harapjon

A kölykök a szájukat használják fel felfedezni és játszani, és mint tulajdonosnak meg kell tanítaniuk, melyik a legmegfelelőbb viselkedés.

Ha egy játék során a kiskutya hirtelen vagy kicsit túl erős lett, akkor más kiskutyákat is károsíthatna, ami kiabálna. Próbálja utánozni ezt a viselkedést a kiskutya játék közben. Ha keményen harap, nagyszerű sikoltozást enged meg, majd egy percre elfordul tőle. Így segítesz neki abban, hogy tudatában legyen annak, amit tett (tudni fogja, ha keményen harap a játék vége).

 • Partnerünk:

  Keresőoptimalizálás újratöltve 2018-ban!

  Sarkadiseo.hu

  2017 első fele robbanásszerűen változásokat hozott a keresőoptimalizálásban. Ez bizonyítja mesterséges intelligencia algoritmus, a rankbrain algoritmus és még lehetne sorolni estig. Egy szó mint 100 fejlődünk és a Google is fejlődik ezért a keresőoptimalizálás is fejlődik. Ami sajnos Magyarországon nem fejlődik az a online marketing cégek. Még mindig a PR cikk építés és a katalógus linképítés zajlik. A Sarkadiseo.hu teljesen más! Fiatal 25 éveiben lévő csapat akik elhatározták, hogy megváltoztatják a keresőoptimalizálást. Miért? Azért mert jelenleg semmi sem működik igazán ami régen és mindenki tehetetlen. Tegyen próbára minket! A referenciáink mindent elárúlnak.

 • Partnerünk:

  Kartondoboz webáruház:

  iLogistic Kft.

  Miért is kellene nekem kartondobozt venni? A kérés nagyon jó és a válasz is nagyon egyszerű. A kartondobozoknak nagyon sok felhasználási területe van pl: elpakolás, szállítás, csomagküldés, takarás, dizájn stb.. Cégünk az iLogistic Kft. kartondobozok értékesítésével foglalkozik 1 vagy akár 1000 doboz szinten. Ezen kívül pedig logisztikai feladatokat is végez. Ha van egy webáruházunk és vannak raktáron termékeink akkor azt valahol tárolni kell és becsomagolni és eljuttatni a címzetthez. Ezt a folyamatot  az iLogisctic Kft. (kartondoboz.info) egymaga elvégzi helyettünk. Tárol, csomagol, felad! Minden egy helyen.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Törökbálinton és környékén:

  Duguláselhárítás Törökbálint

  Törökbálint sem kivétel sajnos ott is elég gyakorta a dugulás a wc, lefolyó, mosogató-ban. Mivel Törökbálint már pest megyében egy kertes övezet ezért itt a kertekben is szokott probléma lenni. Nagyon sok cég inkább Budapesten és pár km-es vonzáskörzetében dolgozik csak és a pest megyei településekkel nem foglalkoznak. Nálunk ez nem így van! Cégünk Törökbálinton is dolgozik és nem plusz harmincezer forint benzin költséggel. Győződjön meg róla keressen minket Törökbálinton, weboldalunk: Duguláselhárítás Törökbálint, az áraink a földön járnak.

 • Partnerünk:

  Google-on Túl! Link ajánlás ingyen!

  Google-on Túl! Link katalógus

  Az interneten a kezdetekben a keresők nagyon kezdetlegesek voltak ezért úgynevezett linkkatalógusok jöttek létre ahol rendszerezve megtalálhatóak voltak a weboldalak. A Google-on Túl! is ilyen link katalógus. Pl: szolgáltatás -> duguláselhárítás. Aki duguláselhárítót keresett az ilyen katalógusokban nézelődött elég gyakran. Amióta az internetes keresők rohamosan fejlődésnek indultak azóta egyre egyszerűbb megtalálni azt amire igazán kíváncsiak vagyunk. Ennek hatására a linkkatalógusok-nak rohamosan csökkent a látogatottsága és az értelme mint pl az iwiw vagy mywip-nek annó.  

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.