A kiskutya alapképzése

A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése
A kiskutya alapképzése

Soha nem túl korai új trükköket és parancsokat tanítani a kiskutyáért. Tudjuk, hogy néha nehéz megismerni, hogy hol kezdjék el, így létrehoztunk egy útmutatót, amely megtanítaná Önnek a képzés alapjait.

Kiskutyák alapjai

A kölykök teljes sebességgel megtanulják, és ezért kell szem előtt tartani, hogy vannak olyan fontos mérföldkövek, amelyeket tiszteletben kell tartani. Egy jó tenyésztő már elkezdte tanítani a kölyköt, hogy menjen a fürdőszobába vagy néhány alapvető parancsot, de még így is ajánlott, hogy a lehető leghamarabb (kb. 7 vagy 8 héten keresztül) elkezdje vagy folytassa a képzést. Tegyük rövidre, legfeljebb 5-10 percig és naponta többször, és fokozatosan meghosszabbítsuk a munkameneteket. Fontos meggyőződni arról, hogy a képzés nem unalmas.

Győződjön meg róla, hogy sok ízletes fogás van, amely megfelel a kiskutya korának. Az alternatíva csirke vagy sajt darabok használata.

Mindig pozitív megerősítést használj, legyen az édesség, mimika vagy gratuláció, mint például a "jó" vagy a "jó fiú". Ne hagyd fel a haragot, ha nem tudod elkapni az elsőt, mert félelmet és nehézséget okozna, amikor megpróbálod újra.

A legfontosabb az, hogy nyugodt vagy, és élvezd a folyamatot. A tréning el fogja hinni egy kapcsolatot köztetek.

Mutassa meg a kiskutya nevét

 

Kutyája oktatása a neve kiváló kiindulópont más tréningekhez.

Kezdjük azzal, hogy megtanítsuk a kölyköjét, hogy a neve hihetetlen jelentéssel bír. Csendes környezetben mondja ki a kiskutya nevét, majd adjon neki egy csemegét. Várjon néhány percet, és ismételje meg újra.

Ismételje meg ezt a gyakorlatot naponta többször, amíg a kiskutyád egyszerűen csak hallja a nevét.

A következő lépés az, hogy megvárja, hogy a kölyökkutyját elkábítsák, vagy szeszélyes dolgokat mondjanak a nevének. Ha rád néz, jelölje meg a cselekvést egy olyan szóval, mint az "igen" vagy a "jó", és adjon neki valamit.

Ha nem válaszol a nevére, várjon néhány percet, és próbálja újra.

Fontos, hogy ne használja a kiskutya nevét, hogy szidja vagy túlzottan használja. Kutyája nevét csak pozitív és különleges dolgokra használja. Szeretni fogja, hogy hívják fel!

Tanítsd meg a kölyköidet, hogy tegye meg az igényeit

Kölykök, amikor növekszik, akkor többet enni, mint egy felnőtt kutya és nehezen tartsa addig, amíg eljön az ideje, így teljesen normális, ha egy kicsit is az alkalmi baleset, amikor most értem haza.

A jó hír az, hogy a kölykök nagyon gyorsan tanulnak! Kezdjük azzal, hogy rendszeresen szedjük le a szőrzetét: amikor felébred, étkezés után, miután ivott valamit, néhány órával és lefekvés előtt éjszaka.

Helyezzen néhány szárítószert a kutya ágyához vagy a területhez, ahol időt tölt. Ahogy a kutya használja őket, látod őket közeledni az ajtóig, amíg ki nem kapják őket.

Minden alkalommal, amikor a kutyád kilép a házból, adjon neki egy díjat, és jól mondja el neki. Ha a peludín mindenütt szippant, és egy körben sétál, vigye ki gyorsan. Ezek egyértelmű jelek, hogy valamit meg kell tennie.

Tanítsd meg a kölyköt éjszakára

Ami a gyerekeket illeti, a kölykök sok alvást igényelnek. Néhányan aludni fognak egész éjszaka az első naptól, míg mások egy kicsit tovább tartanak, és egy kis edzésre lesz szükségük.

Itt elmagyarázzuk, hogyan hozzunk létre egy rutint, amely segít aludni:

 1. A fáradt kölyök egy boldog kölyök! Győződjön meg róla, hogy a kutyája sok napi gyakorlást igényel.
 2. Kerülje az izgalmas játékokat az ágyban fekvő órákban, hogy segítsen a kutyának lazítani és nyugodni.
 3. 20 perccel lefekvés előtt vigye ki a kutyáját. Egy kiskutya, amelyiknek nem kell csípnie, valószínűleg aludni fog az éjszaka folyamán.
 4. Az ágy kényelmes és kényelmes legyen. Add hozzá egy takarót és a kutya kedvenc játékait.
 5. Hagyja nyugodtan a kiskutyáját az ágyban, elkerülve, hogy beszéljen vele, és végül hagyja el a szobát.

Az első napokban vagy hetekben a kislány sírhat, ha bedobja. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni ezt a viselkedést, nehogy megtanítsd neki, hogy a sírás a megfelelő módja annak, hogy felhívja a figyelmét. A legtöbb kölyök gyorsan használják, de ha a tiéd nem, kis türelemmel kell rendelkeznie, amíg a kutya megérti, hogy az éjszaka megegyezik az alvással.

Ha a kutyád az éjszaka közepén felébred, és panaszkodik, talán el kell mennie a fürdőszobába. Vigyék ki anélkül, hogy beszélnék, hogy nyugodjon. Amikor befejezem az igényeinek kielégítését, tedd vissza az ágyba, és menj vissza a szobádba, hogy aludj. Ha akarod, akkor adhatsz neki egy kis ajándékot, hogy segítsen neki aludni.

Hogyan tanítsuk a kölyköjét ülésre és egyéb alapvető parancsokra

A kiskutya tanítása ezeknek az alapvető parancsoknak az aktív elméjének megőrzése.

Tanítsd meg neki, hogy üljön

 1. Fogd be a kezedet és tedd a kennel orra előtt. Kis híján elkezdi felfelé mozgatni a kezét.
 2.  Amint a kiskutya orra követi a kezét, az állatnak természetes módon kell ülnie.
 3. Amikor a nadrágja megérinti a talajt, add neki a bókot, és gratuláljon neki.
 4. Ha megtanulta ezt a gyakorlatot, és gyorsan végezze el, add hozzá a "leülni" parancsot, amikor a csőd megérinti a talajt.
 5. Sok gyakorlat után próbáld meg mondani: "ülj le", és nézd meg, hogy van-e. Ha igen, adj egy díjat, de menj vissza az 1-4. Lépésekbe.

Tanítsd meg, hogy feküdjön le

 1. Kérje meg a kölyköjét, hogy üljön le.
 2. A kezeléssel kézben tartva fokozatosan engedje le a kezét addig, amíg el nem kezdte követni az orrodat.
 3. Amikor a hasa megérinti a talajt, azonnal adja meg a kezelést.
 4. Amennyire könnyen megteheti, bemutatja a "lefekvés" parancsot, amikor a hasa hozzáér a talajhoz.
 5. Sok edzés után próbáld meg tesztelni, ha csak a rendeléssel rendelkezel. Ha sikeres lesz, jutalmazza, és ha nem sikerül, menjen vissza az előző lépésekhez.

Tanítsd meg neki, hogy várjon

 1. Kérje meg a kölyköjét, hogy üljön le.
 2. Emelje fel a kezét és mondja a "várakozás" vagy a "csendes"
 3. Vegyünk egy lépést hátra, és ha a kiskutya ült, akkor közelebb kerüljön ahhoz, hogy kedvesen és sok kényeztetést nyújtson neki.
 4. Fokozatosan növelje a visszaveszett lépéseket, mielőtt visszajön, hogy megkapja a kezelést. Fontos, hogy fokozatosan csináld!
 5. Ha a kiskutya nem marad ülő helyzetben, csökkentse a köztük lévő helyet, amíg meg nem történik, és próbálja újra később.

Kényeztesse a kölyköjét, hogy ne harapjon

A kölykök a szájukat használják fel felfedezni és játszani, és mint tulajdonosnak meg kell tanítaniuk, melyik a legmegfelelőbb viselkedés.

Ha egy játék során a kiskutya hirtelen vagy kicsit túl erős lett, akkor más kiskutyákat is károsíthatna, ami kiabálna. Próbálja utánozni ezt a viselkedést a kiskutya játék közben. Ha keményen harap, nagyszerű sikoltozást enged meg, majd egy percre elfordul tőle. Így segítesz neki abban, hogy tudatában legyen annak, amit tett (tudni fogja, ha keményen harap a játék vége).

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás árak garanciával és ajándékkal:

  Duguláselhárítás korrekt áron

  2018-ra már a kereslet és a kínálat a duguláselhárítás szolgáltatásban felborult. Sokkal több a szolgáltatást nyújtó cég mint a kereslet vagyis sok a szakember de kevés már rá a dugulás. Ez egyben jó mert az emberek megtanulták használni a vízvezeték rendszereket és ezzel megspórolják a duguláselhárítás árak-at. A másik részről pedig akinek a lakásában rosszul van kiépítve a rendszer ott nem tehet semmit a duguláselkerülése végett. Sajnos sok a haszonleső ebben a szakmában de minden gyorsszolgálatnál elmondható ez kezdve a redőnyösökkel. A duguláselhárítás korrekt áron 168 óra garanciát ad minden elvégzett munkáknak és nem is vagyunk olyan drágák.

 • Partnerünk:

  Szobafestő mázoló Pest megyében!

  szobafestés

  Nincs olyan helyzet amikor azt javasolná egy szakember, hogy ne fessük újra a szobát. Több oka is van ennek de a legfontosabb az, hogy a változatosság és a higiénia az ott lakók szempontjából felbecsülhetetlen. A fő szezon a festésnek a nyár ezt senki sem vitatja mert a falakat szellőztetni kell és ezt télen nem lenne túl kellemes kivitelezni. A szoba színei olyanok lehetnek amilyet csak akarunk, vagy amit a pénztárcánk kibír. Bízza profikra a szobafestés művészetét mert az a biztos.

 • Partnerünk:

  Google-on Túl! Link ajánlás ingyen!

  Google-on Túl! Link katalógus

  Az interneten a kezdetekben a keresők nagyon kezdetlegesek voltak ezért úgynevezett linkkatalógusok jöttek létre ahol rendszerezve megtalálhatóak voltak a weboldalak. A Google-on Túl! is ilyen link katalógus. Pl: szolgáltatás -> duguláselhárítás. Aki duguláselhárítót keresett az ilyen katalógusokban nézelődött elég gyakran. Amióta az internetes keresők rohamosan fejlődésnek indultak azóta egyre egyszerűbb megtalálni azt amire igazán kíváncsiak vagyunk. Ennek hatására a linkkatalógusok-nak rohamosan csökkent a látogatottsága és az értelme mint pl az iwiw vagy mywip-nek annó.  

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés fix áron:

  vízvezeték szerelő

  Mint minden a vízvezeték is elöregedhet és eltörhet ez sem kivétel. Manapság már egyre kevesebb az a szakember a piacon és még annál is kevesebb az az ember akinek a szerelés a hobbia és megtudná otthon csinálni a vezetéket. Cégünk minden munkát fix áron vállal, mi így alakítottuk ki az üzletpolitikánkat és eddig éveken keresztül tökéletesen működik. Nem kell félni a többlet költségektől mert nálunk ilyen nincsen.  Látogasson el a vízvezeték szerelő weboldalunkra és az árainkat is megtekintheti.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.